23948sdkhjf

Högsta böter för Serneke

Företaget började bygget av ett logistikcenter utan att alla tillstånd var klara. Nu straffas de med maximal sanktionsavgift.
Building Supply har tidigare berättat om Serneke som inledde delar av byggnationen av ett logistik­centrum, som Gårdstens Lagerhus AB bygger i Gårdsten, utan startbesked.

Samtidigt som planändring pågick, påbörjade byggaktören arbetet utan att alla tillstånd var klara vad gäller två av fyra byggnader på området, en lagerlokal och ett fyra våningar högt kontorshus.

Byggnadsnämnden i Göteborg har fattat beslut om sanktionsavgift till maxbeloppet 2 225 000 konor.

– I arbetet med att planera och bygga i Göteborg är det avgörande med goda relationer mellan staden och dess byggaktörer. Det är också viktigt att följa lagen, lagstiftningen gäller alla och från den kan ingen av oss göra undantag, säger byggnadsnämndens ordförande Ulf Kamne när han sammanfattar nämndens myndighetsbeslut om sanktionsavgift.

– Olovliga åtgärder av den här omfattningen är mycket ovanliga. De större aktörerna har vanligen god kännedom om lagstiftningens krav och förutsättningar, säger Fredrik Andersson chef för byggavdelningen på stadsbyggnadskontoret i Göteborgs stad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095