23948sdkhjf

Ökat resultat för Kährs Group

Koncernchef: "Vi står väl rustade för fortsatt tillväxt."
Stabil tillväxt och ökat resultat för Kährs Group som i sin delårsrapport redovisar en nettoomsättning på 689 miljoner kronor – en ökning med 62 miljoner eller 10 procent jämfört med samma period föregående år.

Rörelseresultatet före avskrivningar och engångsposter uppgick till 78 miljoner kronor (64), motsvarande en rörelsemarginal på 11,3 procent (10,2) och en vinstökning på 22 procent jämfört med tredje kvartalet 2014.

Rörelseresultatet före engångsposter under tredje kvartalet uppgick till 55 miljoner kronor (41).

Koncernens resultat för kvartalet uppgick till -15 miljoner kronor (13) och påverkades negativt av kostnader på 53 miljoner kronor för bolagets refinansiering.

“Det tredje kvartalet 2015 var ett bra kvartal. Koncernen fortsatte att utvecklas stabilt och vi såg en stark försäljningsutveckling på marknaderna Sverige, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Österrike och USA, kommenterar Christer Persson, koncernchef på Kährs Group, och fortsätter:

"Vi har en supply- och produktionskedja som väl understödjer vår verksamhet, en trimmad organisation, efterfrågade premiumprodukter och finns på alla för oss viktiga marknader. Vi står väl rustade för fortsatt tillväxt.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094