23948sdkhjf

Lindbäcks förvärvar och bildar nytt bolag

Vd: "I och med uppköpet av bolaget säkerställer vi en kontinuerlig tillströmning av material och produktleveranser".
Kompositföretaget Blatraden AB har under lång tid samarbetat med Lindbäcks Bygg när det gäller utveckling av lösningar för våtrumsgolv i kompositmaterial. Ett samarbete som nu har resulterat i att Lindbäcks Bygg förvärvar Blatraden och samtidigt bildar ett nytt bolag – PodComp – som utifrån Blatradens prototyper ska tillverka badrumsmoduler i kompositmaterial.

Lindbäcks Bygg, som huvudägare, bildar alltså PodComp tillsammans med tre privatpersoner – Blatradens vd Peter Lundmark samt två anställda från Lindbäcks Bygg. PodComp kommer att köpa kompositmaterial från Blatraden och bygga våtrumsmoduler som sedan installeras i Lindbäcks byggnadsmoduler.

– Lindbäcks är slutanvändaren av de sammanställda våtrumsmodulerna som PodComp tillverkar, förklarar Stefan Lindbäck för Building Supply.

I dagsläget är Lindbäcks Bygg mitt uppe i planering och utveckling av byggprocess och produktionslösningar för den nya fabriksetablering på Haraholmen i Piteå.

– Blatradens kunnande inom förnyelsebara kompositprodukter är mycket värdefull och i och med uppköpet av bolaget säkerställer vi en kontinuerlig tillströmning av material och produktleveranser, berättar Stefan Lindbäck.

Blatraden blir dotterbolag till Lindbäcks Bygg och anställda i företaget följer med i överenskommelsen. Vd för PodComp blir Peter Lundmark, som även innehar vd-posten på Blatraden.


Fakta: Lindbäcks Bygg

Familjeägt bolag med fabrik och huvudkontor i Piteå samt kontor i Stockholm. Är aktör inom industriellt byggande av flerbostadshus. Utvecklar och bygger, med modern teknik, bostäder inomhus som sedan monteras direkt på plats. Produktionen innefattar hyreslägenheter, bostadsrätter, studentlägenheter, äldreboende, seniorboende och trygghetsboende.

Fakta: Blatraden

Blatraden AB utvecklar och tillverkar produkter i fiberkomposit och tar fram funktionella lösningar utifrån kunders tekniska och funktionella krav. Blatraden medverkar i nationella och internationella forskningsprojekt som till exempel att ta fram material från förnyelsebara råvaror, nya produktionsmetoder och applikationer för kompositmaterial.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062