23948sdkhjf

Ytterligare aktörer ansluter sig till byggprojekt

Vallastaden, Linköpings nya stadsdel, engagerar nu 30 byggherrar.
Ytterligare fem byggherrar har bestämt sig för att bygga i Vallastaden – Linköpings nya stadsdel. Skanska kommer att bygga ett 50-tal klimatsmarta lägenheter och även Östgötahus, CH Vallastaden och arkitektfirmorna A-direkt och Arkitektstudio Witte är klara som nya aktörer.

– Vi ska bygga ca 50 klimatsmarta lägenheter men har även idéer kring en kretslopps-butik på markplan där man kan lämna in, köpa och byta kläder och nyttoprylar. På ett av hustaken kommer det att finnas en vinterträdgård som kan överskottsvärme från husen vintertid, säger Susanne Wettergren, affärsutvecklare på Skanska, i ett pressmeddelande.

Totalt är det nu 30 aktörer som bygger i Vallastaden vilket innebär en blandning av både stora och små byggherrar. Sammanlagt kommer det att bli omkring 1 000 nya bostäder, både bostadsrätter, hyresrätter, radhus och villor.

– Det här ger oss den mångfald som hela tiden har varit vår vision. Det är också ett kvitto på att vi har en attraktiv idé om samhällsbyggande, säger Elias Aguirre, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, i pressmeddelandet.

Det är den unika marktilldelningsprocessen – där marken har delats in i mindre byggrätter – som har gjort det möjligt för många olika aktörer att vara delaktiga.

Första etappen av den nya stadsdelen kommer att visas upp under bo- och samhällsexpot "Vallastaden 2017" under 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127