23948sdkhjf

Stipendium till kvinnor i byggbranschen

Ska uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta de som redan är yrkesverksamma.
För fjärde året i rad delas Isabellastipendiet ut till kvinnor inom bygg- och hantverksbranschen som vill utvecklas.

På stipendiets hemsida kan man läsa att Rättviseförmedlingen, som ligger bakom stipendiet, vill uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta de som redan är yrkesverksamma.

"Eftersom byggbranschen är starkt mansdominerad tror vi att kvinnliga förebilder kan leda till en mer jämlik bransch, som i sin tur höjer kompetensen och gynnar arbetsklimatet”, går det att läsa på hemsidan.

En nygjord undersökning, som fackförbundet Byggnads och branschföreningen Byggcheferna har tagit fram, uppger nästan var tredje av de tillfrågade kvinnorna att det förekommer sexistiskt eller könsdiskriminerande språk på arbetsplatsen. Sex av tio kvinnor uppger att de mått dåligt eller påverkats negativt till följd av den rådande arbetskulturen.

Stipendiet är på 20 000 kronor och finansieras i samarbete med aktörer från näringslivet. Det instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister – känd från bland annat Äntligen hemma och Sommartorpet – och delas ut i samarbete med Rättviseförmedlingen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078