23948sdkhjf

Pionjär inom hållbart samhällsbyggande till SGBC15

Nu är det klart att skaparen av världens tuffaste krav på byggnader och stadsdelar, Jason F. McLennan, blir huvudtalare på Sweden Green Building Conference 2015.
När Jason F. McLennan gästar SGBC15, den 1 oktober, är det första gången han framträder i Norden.

– Vi är mycket stolta över att få arrangera en konferens och låta oss inspireras och utmanas av idéerna och visionerna hos en av världens mest efterfrågade talare på mötesplatser om hållbart byggande och hållbara städer, säger Bengt Wånggren, VD, Sweden Green Building Council, i ett pressmeddelande.

Jason F. McLennan är skapare av världens tuffaste krav på byggnader och stadsdelar – Living Building Challenge och han vänder på uppfattningen att certifiering ska leda till minskad miljöbelastning. Det räcker inte, menar han. Byggnader ska bidra positivt till miljön, de ska ha nollutsläpp, ingen energianvändning, vara hälsosamma och vackra.

Och intresset är stort för Living Building Challenge hos spjutspetsföretag i USA och Kanada, bland annat byggs nu Googles högkvarter för att klara kraven.

Sweden Green Building Conference
Sweden Green Building Conference är den stora mötesplatsen för alla som är intresserade av framtidens lösningar för miljöanpassade byggnader, hållbara städer, grön innovativ teknik och design. I år arrangeras konferensen i samband med Ekobyggmässan på Kistamässan i Stockholm mellan den 30 september och 1 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079