23948sdkhjf

Skanska vinner klimatpris

Skanskas unika energilösning Deep Green Cooling vann Stora Inneklimatpriset vid Nordbygg Ecoforum. Lösningen minskar energiförbrukningen i kontor med upp till 30 procent.
– Det är både hedrade och glädjande att lösningen uppmärksammas. Vi hoppas även sprida kunskapen till andra aktörer, säger Jonas Gräslund, i ett pressmeddelande.

Kraftig minskning av energiförbrukning
Deep Green Cooling är ett energisnålt kylsystem för fastigheter, där den naturliga kylan som finns flera hundra meter ned i marken tas tillvara. Tekniken går ut på att man borrar 200-300 meter djupa hål i marken för att kunna lagra kylan där. Den lagrade kylan används för att styra temperaturen i byggnaden året om. Systemet minskar energiförbrukningen i kontorsbyggnader med cirka 30 procent.

Priset delades ut på Nordbygg Ecoforum av Stockholms stads miljöborgarråd Katarina Luhr (mp) och togs emot av Jonas Gräslund, teknikchef på Skanska CDN och upphovsman till Deep Green Cooling.

Deep Green Cooling är installerat i flera projekt som Skanska har utvecklat, däribland Skanskas nya huvudkontor Entré Lindhagen, Klipporna i Malmö och polishuset i Rosengård, Malmö.

Stora Inneklimatpriset delas ut till företag eller organisationer som arbetar med inneklimat, energi eller vvs och som utvecklat en produkt eller tjänst som har goda möjligheter att komma till praktisk nytta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079