23948sdkhjf

Oklarheter kring Barents center

Utredningen av vilka avtal som gäller för byggnationen av Barents center i Haparanda tar för lång tid, menar moderaterna som nu skickat in en skrivelse till kommunstyrelsen för att skynda på ärendet.
– Vi i moderaterna tycker att man arbetar för långsamt med ärendet. Det kan ge oönskade effekter senare för kommunen då vi saknar garantier, säger Anders Rönnqvist (M) till NSD.

Bland annat står det i avtalet att Avalanche capital ska förvärva aktuella markområden och enligt anbudet ska "Fastigheterna ägas av avtalsparten Avalanche capital". Men i dagsläget ägs marken av Concent-ägda Östermyra bruk AB. Hyresavtalet har också överlåtits till Concent commercial AB.

I anbudet står även att totalentreprenörskontrakt ska upprättas mellan Avalanche capital och RCC group och "kontraktet får ej av någondera partnern överlåtas på annan". Nu uppges RKL Lehto vara totalentreprenör.

– Vem som i dag har totalentreprenadkontraktet med Avalanche capital är för oss oklart, säger Anders Rönnqvist.

Projektansvarig David Lehto vid Concent har valt att inte kommentera sakfrågorna, men uppger att tidsplanen, med beräknad inflytt hösten 2016, hålls.

I väntan på att utredningen av avtalen pågår vid Haparanda kommun står bygget stilla. Samråd är beräknat till 29 april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078