23948sdkhjf

Sweco och Skanska populärast

Skanska behåller sin position som den mest attraktiva arbetsgivaren bland landets högskoleingenjörer och Sweco hamnar på andra plats om civilingenjörsstudenterna får välja. Detta visar undersökningen FöretagsBarometen.
Sweco klättrar två placeringar och tar silverplatsen efter populära Google när civilingenjörer får frågan vart de helst vill arbeta i framtiden.

– Sweco utmärker sig genom att klättra i listorna för varje år och når nu den fantastiska andraplatsen. Det är imponerande att Sweco slår så många internationella storföretag på listan, dessutom i en tid då det är hård konkurrens om talangerna, säger Martin Strömqvist, Universums grundare.

Även när högskolestudenter rankar sin drömarbetsgivare blir Sweco återigen den populäraste arbetsgivaren i teknikkonsultbranschen.

Skanska fortfarande branschbäst
För tredje året i rad i år rankas Skanska som nummer ett bland högskoleingenjörer i studentundersökningen och klättrar även upp till trettonde plats bland landets civilingenjörer. Skanska behåller dessutom sin position som branschbäst inom byggsektorn hos både högskole- och civilingenjörer för åttonde året i rad.

– Det här är ett bevis för att vi har lyckats i vårt långsiktiga arbete för att attrahera nya medarbetare. Studenterna uppmärksammar att vi kan ge talanger spännande arbetsuppgifter och enorma utvecklingsmöjligheter, oavsett var i karriären de befinner sig, säger Pierre Olofsson, VD för Skanska Sverige.

FöretagsBarometern är en heltäckande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har 23 000 studenter från Sveriges universitet och högskolor deltagit i undersökningen och röstat fram sina framtida drömarbetsgivare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078