23948sdkhjf

Vallacom i stort solcellsprojekt

Det är vid Haugens lagerbyggnad i Åby utanför Norrköping som Vallacom anlitats för projektering och installation av den näst största smarta solcellsanläggningen på en fastighet i Sverige.
Byggnaden i sig är helt unik då den var Sveriges första lagerbyggnad som certifierats för LEED Gold, redan innan solcellsanläggningen installerats. Nu har fastighetsägaren Bronsfastigheter och Haugen-gruppen, som hyr fastigheten, gemensamt valt att satsa vidare på den moderna solcellsanläggningen. För Vallacoms del har projektet inte bara en ekonomiskt betydelse:

– Avtalet är för vår del värt över två miljoner i omsättning, men uppdraget har också ett stort mjukt värde för Vallacoms miljöarbete, säger Marknadschef Henrik Ahlin till Building Supply.

Den totala panelytan uppgår till 1080 kvm och beräknas producera 168 000kWh per år. Detta gör anläggningen till den näst största smarta solcellsanläggningen på en fastighet i Sverige. Att anläggningen är ”smart” innebär att det går att följa elproduktionen för varje solcellspanel. Dessutom kan man genom larm minska onödiga effektförluster på grund av skuggning och nedsmutsade paneler.

Vallacom har utfört hela projekt i egen regi. Installationen har pågått under hösten och anläggningen invigdes den 11 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078