23948sdkhjf

Dubbelt upp för Sweco

Swecos arkitekter har nyligen vunnit två inbjudna tävlingar för bostadskvarteren Majstången i centrala Göteborg och Solstenen i Kungälv.
Tävlingarna är ett initiativ av JM och för båda projekten visade sig ett vinnande koncept vara genomtänkta planlösningar och fasadgestaltningar.

I Göteborg handlar det om ett nytt och modernt landshövdingehus, Kvarteret Majstången, där man vid gestaltningen har inspirerats av de traditionella landshövdingehusen, en byggnadstyp som är typiskt för Göteborg med en första våning i sten i ett trähus med tre våningar.

– Vi har skapat ett boende för den urbana familjen som vill bo kvar centralt i staden och inte flytta till radhus eller villa. Vår utgångspunkt har varit generalitet och upprepning, ett tema som är karakteristiskt för landshövdingehusen, säger Kajsa Crona, ansvarig arkitekt på Sweco.

I Kungsbacka tog Swecos Arkitekter hem tävlingen för Kvarteret Solstenen, där motiveringen till vinsten var den ljusa tegelfasaden i kombination med ekonomiska planlösningar.

– I kvarteret Majstången vann vi för att vi tolkat landshövdingehuset ur ett helhetsperspektiv både interiört och exteriört, säger Kajsa Crona.

Både Majstången och Solstenen beräknas säljstarta under hösten 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063