23948sdkhjf

Småhuspriserna fortsätter uppåt

Priserna på småhus har stigit varje månad sedan januari 2014, med undantag för mars och oktober.
I mars var priserna oförändrade jämfört med månaden innan, medan priserna i oktober sjönk med 1 procent i förhållande till priserna i september, enligt statistik från Statistiska centralbyrån.

Starkast ökning i Uppsala
För den senaste tremånadersperioden november 2014 – januari 2015, jämfört med föregående period augusti – oktober 2014 har priserna stigit med drygt 1 procent. Stigande priser redovisas i 11 av Sveriges 21 län. Det län där priserna på småhus steg mest var Uppsala län med 6 procent, följt av Stockholms län med 4 procent.

Sjunkande priser redovisas i 6 län. Den största nedgången återfinns i Kalmar län med 5 procent, följt av Värmlands- och Norrbottens län med 2 procent. I storstadsregionerna Stor-Malmö, Stor-Göteborg och Stor-Stockholm steg priserna mellan 1 och 4 procent.

Ökning över hela landet
På årsbasis, senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period ett år tidigare, har priserna stigit med 8 procent. Fördelat regionalt på län och årsbasis steg priserna i samtliga län. Den största prisuppgången återfinns i Uppsala län med 15 procent, följt av Västmanlands län med 12 procent.

Den lägsta prisuppgången redovisas i Kalmar län, där steg priserna med 1 procent. I storstadsregionerna Stor-Malmö och Stor-Göteborg steg priserna med 2 respektive 7 procent, samtidigt som priserna i Stor-Stockholm steg med 11 procent.

Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet uppgick till drygt 2,4 miljoner kronor under tremånadersperioden november 2014 – januari 2015.

Artikeln är en del av vårt tema om Branschtal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078