23948sdkhjf

Ok för fortsatt Slussenbygge

Mark- och miljööverdomstolen meddelar att deldomen i huvudsak står fast.
Den ny fastställda domen innebär att mark- och miljödomstolens deldom står fast, med ändringar endast av villkor som rör Slussenområdet vad gäller bullerbegränsning och former för skadereglering på grund av grundvattenbortledning.

Deldomen, som Mark- och miljödomstolen meddelade den 13 februari 2014, har prövats efter överklagade av Stockholms stad, Kammarkollegiet, flera jordbrukare runt Mälaren, boende vid Slussen och två ideella miljöorganisationer.

– Det är inga större nyheter, det var ungefär som befarat. Men det är inte tillräckligt att bygga nya Slussen, att man får en miljödom, säger Mårten Frumeri är stadens projektledare, till P4 Stockholm.

Efterfrågar helhetslösning
Mårten Frumeri är kritisk mot att det inte finns en helhetslösning för Slussenprojektet eftersom det inte finns någon plan för en bussterminal.

– Det är ju det allvarliga egentligen, det kommer ta många år om man ska göra ett nytt försök till en ny bussterminal i Katarinaberget. Vår bedömning är att man inte kommer att lyckas med det. Så man kommer alltså att stå med ett halvfärdigt projekt där en provisorisk bussterminal på Stadsgårdskajen kommer att hindra ett fortsatt bygge.

Mark- och miljööverdomstolen anser att det inte behöver finnas en färdig lösning när det gäller bussgaraget, utan ger klartecken för att gå vidare med nya Slussen ändå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095