23948sdkhjf

Stigande småhuspriser

Priserna på småhus steg med knappt 1 procent under fjärde kvartalet 2014, jämfört med tredje kvartalet, enligt statistik från SCB.
Mellan de två senaste kvartalen redovisas stigande priser i 11 av Sveriges 21 län. Det län där priserna på småhus steg mest var Gotlands län med 6 procent, följt av Kronobergs län med 5 procent.
Sjunkande priser redovisas i 8 län och den största prisnedgången redovisas i Blekinge län med 6 procent, följt av Västernorrlands och Västerbottens län med 3 procent. I storstadsregionerna Stor-Göteborg och Stor-Stockholm steg priserna med drygt 2 procent, medan priserna i Stor-Malmö var oförändrade.

Ökning sett till årsbasis
På årsbasis, senaste kvartalet jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare, har priserna på småhus stigit med 7 procent.
Fördelat regionalt på län och årsbasis steg priserna i 19 av 21 län. Den största prisuppgången återfinns i Gotlands län med nästan 14 procent, följt av Uppsala län med 12 procent.

Sjunkande priser redovisas i Jämtlands och Blekinge län. I dessa län sjönk priserna med 1 procent. I storstadsregionerna Stor-Malmö, Stor-Göteborg och Stor-Stockholm steg priserna mellan 3 och 10 procent.

Det genomsnittliga priset för en småhusfastighet i landet uppgick till 2,3 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2014.

Artikeln är en del av vårt tema om Branschtal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094