23948sdkhjf

Veidekke använder New Orleans-koncept vid bygget i Lomma

Projektet med de svanenmärkta bostadshusen börjar med ett ”Drömplank”.
Vid första spadtaget av Lommas allra första Svanenmärkta flerbostadshus i nya kvarteret Lomma Läge, kommer ”Drömplanket” att upprättas. Planket, som tidigare stått i Västra Hamnen i Malmö, är en plats för bostadsdrömmar där alla som vill kan fundera, fantisera och drömma.

Vill engagera
”Innan jag dör...” är ett fenomen som har spridits över hela världen och startade då Candy Chang 2011 skrev ”Before I die I want to...” på väggen till ett övergivet hus i New Orleans. Det dröjde inte länge förrän förbipasserande människor hade fyllt väggen med sina drömmar.

Veidekke Bostad har valt att använda konceptet och byggplatsen för att involvera Lommaborna och ta reda på vad de har för bostadsdrömmar. Den ursprungliga frasen har i Veidekke Bostads tolkning blivit ”Innan jag dör vill jag bo…” och istället för en vägg används ett byggplank.

– Vi vill ge våra köpare och Lommaborna möjligheten att dela med sig och ge uttryck för sina bostadsdrömmar. Förhoppningsvis kan vi ta med oss delar av resultatet in i kommande projekt i just Lomma, säger Jeanna Löwenhielm Toth, Projektutvecklare på Veidekke Bostad, i ett pressmeddelande.

Planket kommer att vara på plats till och med nästföljande helg.

Inflyttning 2016
Lomma Läge omfattar 22 gatuhus, 7 gårdshus och 30 lägenheter. Spaden sätts i backen på söndag och projektet väntas vara inflyttningsklart våren 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078