23948sdkhjf

Ouman satsar i Sverige

Nu samlas fastighetsautomation, energieffektivisering och kundanpassade HVAC-styrningar i ett bolag.
I Finland har Ouman länge varit en av de marknadsledande aktörerna inom fastighetsautomation. Nu har den svenska delen av bolaget slagits samman med systerbolagen Enerpoint, som varit inriktade på kundanpassade HVAC-styrningar för OEM marknaden, och Ekonor, som fokuserat på energieffektiviseringstjänster för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

– Vi har länge varit väldigt framgångsrika i Finland och nu är det dags för oss att flytta fram positionerna även på den svenska marknaden, säger f AB, i ett pressmeddelande.

I november i år gjordes en företagsöverlåtelse och samtliga bolag ingår nu i Ouman AB.

Effektivare organisation
Det fanns tydliga synergier mellan de tre bolagens produkter och tjänster och genom att samla allt i ett bolag kan verksamheten nu effektiviseras och utvecklas.

– Nu är vi ett komplett företag med två utvecklingsavdelningar och två produktionsanläggningar där vi utvecklar och producerar skräddarsydda kundanpassade lösningar och vårt egna produktsortiment, säger Kristian Berghagen.

Ouman har idag totalt 250 medarbetare varav sex är stationerade i Sverige, nu är ambitionen att växa på den svenska marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078