23948sdkhjf

WSP och Multiconsult projekterar norska E18

Uppdraget ska bland annat leda till ökad trafiksäkerhet.
WSP och Multiconsult projekterar nya E18 Tvedestrand - Arendal från Sagene till Harebakken i Arendals kommun i Norge. Projektet kommer att bidra med väsentligt förbättrat trafiksäkerhet och ingår i den norska regeringens plan på en mötesfri väg på hela sträckan mellan Oslo och Kristiansand.

Projektet omfattar 10,1 km fyrfilig Europaväg, 9,7 km länsvägar, en ny planskild korsning, tre tunnlar, 11 broar och sex underfarter. Uppdraget kommer att genomföras i nära samarbete mellan WSP och Multiconsult, där WSP har teknikansvaret för all geoteknik samt för väg och broar på E18.

- Väg- och järnvägsnätet i Norge kommer att vara föremål för mycket omfattande om- och nybyggnationer under lång tid framöver. Det känns mycket stimulerande att vi får bidra med vår kompetens i utvecklingen av Norges infrastruktur, säger Niklas Sörensen, affärsområdeschef WSP Samhällsbyggnad, i ett pressmeddelande.

Arbetet startar omgående och planeras pågå till mars 2016, med option på byggplatskontroll under byggtiden fram till 2019.
Läs mer om: WSP
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079