23948sdkhjf

Incoord projekterar världens första strålbehandlingsanläggning med återvinning

Vid byggnationen av Skandionkliniken har Incoord ansvarat för VVS-projekteringen.
Skandionkliniken i Uppsala, som är första kliniken i Norden att erbjuda protonbehandling av cancer, står nu klar och kommer att ta emot sina första patienter under 2015.

Incoord är en av flera aktörer i projektet och har ansvarat för VVS-projekteringen. Byggnaden har energioptimerats med bland annat ett smart system för återvinning av spillvärmen från strålningsutrustningen. Enligt leverantören av strålningsutrustningen är Skandionkliniken den första anläggningen av denna typ i världen där man återvinner spillvärmen.

- Att medverka i ett sådant tekniskt utmanande projekt är oerhört engagerande. Dessutom känns det väldigt bra att få arbeta med något som verkligen gör skillnad och räddar liv, säger Caroline Säwensten, handläggare på Incoord, i ett pressmeddelande.

Byggindustrin och Svensk Byggtjänst har nu valt att nominera Skandionkliniken till Årets Bygge 2015. Tävlingen lyfter fram exempel på det bästa byggsektorn har presterat i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form som färdigställts under det gångna året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093