23948sdkhjf

Lindbäcks bygger i Västerås

175 lägenheter ska utvecklas.
Lindbäcks Bygg är den första husleverantören som tecknat avtal med Aroseken och Mimer AB i Västerås för att bygga det nya bostadsområdet Nordanby Äng. Det familjeägda byggföretaget bygger cirka 50 lägenheter åt Aroseken och cirka 125 lägenheter åt Mimer.

Husen är så kallade SABO Kombo Plushus, framtagna och upphandlade i ramavtal på uppdrag av de allmännyttiga bostadsbolagens branschorganisation SABO. Syftet var att få fram prisvärda 5-8 våningars hus som medlemsföretagen kan beställa.

– Det är en utmaning att bygga hyresrätter till rimliga hyror. Det här är ett bra sätt att få fram fler hyresrätter i Västerås, säger Anders Nordstrand, vd Mimer.

Produktionsstart sker hösten 2015 åt Aroseken och under 2016 åt Mimer. Värdet av upphandlingen uppgår till cirka 170 Mkr.

– Vi är oerhört glada över uppdraget . Det är roligt att få jobba för två så starka lokala aktörer, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg.

Totalt 350 bostäder
Nordanby Äng är ett nytt bostadsområde där Aroseken och Mimer kommer att bygga totalt cirka 350 bostäder, radhus och flerfamiljshus. Den första inflyttningen beräknas ske hösten 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094