23948sdkhjf

Roxtec levererar till Skanska-projekt

Bolagets rörgenomföringar installeras nu vid Hyllievång för att säkra vattentäthet.
Skanska Klipporna är ett projekt om tre nya hus i expansiva Hyllievång i Malmö, där Skanska har byggt ett eget kontor och satsat på sitt eget patenterade system, Deep Green Cooling, för utvinning av kyla ur berget. För att säkerställa att det är vattentätt, stabilt och möjligt att uppgradera använder man genomföringar från Roxtec där rören ansluter från underjorden.

Vattentät dragavlastning
En anledning till att man använder Roxtecs rörgenomföringar är de höga kraven på vattentäthet kring ställverk och annan känslig utrustning. En annan orsak är att man vill försäkra sig om förstklassig dragavlastning för de mycket tunga rören.

- Med hjälp av Roxtecs tätningar sitter rören stabilt, säger projektingenjör Emanuel Ivarsson, i ett pressmeddelande. Dessutom får vi gott om utrymme mellan rören, så att man kommer åt ventilerna.

Förberett för framtida behov
Roxtecs produkter möjliggör även installation av reservkapacitet för framtida behov. Enligt Skanska handlar det om en liten smart investering som kan betyda stora besparingar framöver.

- Det är egentligen väldigt sällan som billigast är bäst, konstaterar Emanuel Ivarsson. För min del var det faktiskt första gången som jag kom i kontakt med Roxtec. Det är ett företag som erbjuder bra och prisvärda produkter som standard, vilket hjälper oss att hålla ner våra kostnader. De är dessutom lätta att jobba ihop med. Vi har haft ett tryggt stöd från Nicklas Pettersson på Roxtec när det gäller kontroll och förbättringsåtgärder längs projektets gång.

Även där spill- och dagvattenrören och elkablarna går in genom ytterväggarna sitter kabel- och rörgenomföringar från Roxtec.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094