23948sdkhjf

Inriktningsbeslut för Farsta Centrum

Atrium Ljungberg och Stockholms stad väljer COBE Arkitekters skisser för området.
Atrium Ljungberg har tillsammans med Stockholms stad valt att gå vidare med COBE Arkitekters förslag på inriktning av Farsta Centrum.

- Den inriktning COBE med team presenterar är mycket övertygande och flexibel och ger en tydlig struktur. De har tillvaratagit det som var bra i Farstas 60-talsplanering och utvecklat det vidare. Förslaget har dessutom en attraktiv idé för Farsta Centrum med olika identiteter för olika delar av området, kommenterar Mikael Wilhelmsson, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg, i ett pressmeddelande.

Arkitektbyrån har i sitt förslag arbetat tillsammans med SLA Landskapsarkitekter, Tyréns, ICP och Yngve Andrén.

Stadslik
Sedan 2011 har Stadsbyggnadskontoret, tillsammans med andra nämnder och näringslivet, drivit ett visionsarbete och tagit fram en stadsbyggnadsstrategi, Tyngdpunkt Farsta, som bland annat innebär 8 000 nya lägenheter i området.

- Syftet är att omvandla dagens centrum till en stadskärna, med utökad handel, kontor, bostäder och annat som ska finnas i en stad. Sammantaget ska programarbetet möjliggöra att Farsta kan utvecklas till en verklig tyngdpunkt, säger Karolina Keyzer, stadsarkitekt på stadsbyggnadskontoret Stockholms stad.
Programförslaget för Farsta Centrum ställs ut på samråd under våren 2015. Ambitionen är sedan att identifiera lämpliga projekt som i etapper tar Farsta Centrum till en promenadstad år 2030.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109