23948sdkhjf

Lindbäcks bygger cirka 500 lägenheter i Mälardalen

Projekten är en del av det ramavtal som tecknats med Rikshem.
Lindbäcks Bygg drar nu igång två stora byggarbeten för Rikshem. I Uppsala skapas 366 hyresrätter och i Kista 118 lägenheter. Projekten är inom ramen för det stora avtal som undertecknades i juni.

– Det känns verkligen roligt att vi nu är igång och att vi följer de intentioner som finns i vårt ramavtal, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks, i ett pressmeddelande.

Ramavtalet mellan Lindbäcks Bygg och Rikshem omfattar en beställning på 2 500 lägenheter under en femårsperiod. Byggsatsningen som är värd 2 miljarder är den största order hittills för det Piteåbaserade familjeföretaget.

Stark efterfrågan på små lägenheter
I området Kantorn i Uppsala byggs 366 mindre hyresrätter med en tydlig miljöprofil. Lindbäcks bygger i trä vilket miljömässigt är ett överlägset material. Dessutom kommer lägenheterna ha en låg energiförbrukning som understiger 60 k Wh/år. Det blir små, välplanerade lägenheter med bra planlösning och hög standard.

– Efterfrågan på mindre lägenheter är väldigt stor och inte bara bland unga. Vi har lång erfarenhet av att bygga mindre lägenheter och har tillsammans med Rikshem utvecklat trevliga ettor och tvåor med många smarta lösningar, säger David Jonsson, affärsområdeschef på Lindbäcks Bygg.

Markarbetena drar igång efter årsskiftet och i maj börjar de första av de 12 husen monteras på plats. I början av år 2016 kommer de första husen i Uppsala vara klara för inflyttning.

De 118 mindre lägenheterna som byggs i Kista planeras vara klara i slutet av 2015
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094