23948sdkhjf

Riksbyggen får klarttecken för hållbara lägenheter i Göteborg

Detaljplanen för lägenheterna inom samarbetsprojektet Positive Footprint Housing har vunnit laga kraft.
Riksbyggen planerar att uppföra cirka 120 nya lägenheter inom bostadsrättsföreningen Viva vid Dr Allards gata i Göteborg, i nära anslutning till Chalmersområdet. Brf Viva är en del i Positive Footprint Housing, ett samarbete kring hållbar bostads- och stadsutveckling med människan i centrum. Målet är att ta tillvara den senaste kunskapen om utformning, energianvändning, materialval samt byggmetoder och samtidigt finna smidiga, flexibla lösningar över tid som underlättar för en hållbar livsstil.

– Med Brf Viva vill vi visa vägen för nya innovationer och tekniska lösningar i våra nybyggnationer, men även hur Riksbyggen kan verka för en mer hållbar bostads- och stadsutveckling. Genom att detaljplanen nu vunnit laga kraft tar vi ytterligare ett steg mot skapandet av Sveriges mest innovativa bostadsprojekt, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Projektet drivs av Riksbyggen i samverkan med Chalmers, Göteborgs universitet, Johanneberg Science Park, Göteborgs stad, Sveriges tekniska forskningsinstitut – SP, samt Göteborg Energi.

Målet är att byggandet av Brf Viva ska komma igång i slutet av 2016 och bostäderna vara färdiga för inflyttning under 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078