23948sdkhjf

Ytterligare affärer mellan NCC och HSB

Tack vare markköp ökar byggtakten för bostadsområde i Mölndal.
HSB köper en dryg tredjedel av marken i det nya bostadsområdet Kvarnbyterrassen i Mölndal av NCC. Fler boende kan på så vis flytta hit tidigare när HSB bygger cirka 150 lägenheter parallellt med de 250 bostäder som NCC planerar.

– Vi är glada att tillsammans med NCC få chansen att utveckla och bygga bostäder i ett fantastiskt sydvästsläge mitt i den historiska Kvarnbyn, Här kan HSB erbjuda bosparare och medlemmar vackra vyer och gångavstånd till Mölndals centrum, Lena Josgård, chef för mark- och projektutveckling på HSB Göteborg.

Första etappen igång
NCC planerar 250 lägenheter och HSB cirka 150. I december påbörjas första etappen; garage och 82 bostäder, som beräknas stå klara hösten 2016.

– Med HSB:s markköp kommer vi tillsammans göra Kvarnbyterrassen till ett attraktivt bostadsområde på kortare tid. Därmed kan vi erbjuda Göteborgarna fler färdiga bostäder snabbare och det blir mer att välja på, säger Ingemar Bengtsson, affärsutvecklare på NCC Boende.

Största bostadområdet
Kvarnbyterrassen är tillsammans med Stallbacken Mölndals största pågående bostadsprojekt. Hela området med totalt 400 bostäder beräknas vara klart 2020, Det blir en snabb utbyggnad tack vare att två aktörer nu bygger parallellt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094