23948sdkhjf

PEAB, JSB och Lindbäcks Bygg tecknar ramavtal

De tre bolagen vinner ramupphandlingen för SABOs Kombohus Mini.
Bra planlösning, tilltalande vardagsarkitektur och flexibel användning i både förtätning och i nya områden. Det gör att PEABs flerbostadshus Capella vinner bransch- och intresseorganisationen SABOs prispressande ramupphandling av små lägenheter. Efter PEAB kommer JSBs hus Bo Mini på andra plats och på tredje plats Lindbäcks Bygg hus Aurora.

- Unga som vill flytta hemifrån och äldre som vill byta till en mindre bostad. De är båda intresserade av kostnadseffektiva en- och tvårumslägenheter, bostäder som det byggts alldeles för lite av. Nu blir det möjligt tack vare PEABs yteffektiva små lägenheter, säger Kurt Eliasson, VD för SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, i ett pressmeddelande.

Alla tjänar på upphandlingen
Juryn i ramupphandlingen SABOs Kombohus Mini har bedömt bidragen utifrån flera kriterier. Uppdraget har varit att ta fram nyckelfärdiga flerbostadshus med enrums- och tvårumslägenheter för max 14 000 kronor per kvadratmeter bostadsarea. Samtidigt har hårda krav ställts på till exempel låg energiförbrukning och hög tillgänglighet.

- De upphandlade typhusen är en tillgång för SABOs medlemsföretag och deras hyresgäster. Hela bostadsmarknaden vinner på detta. Jag är glad över att så kvalificerade byggföretag varit med i upphandlingen. Tillsammans bygger vi Sverige, säger Kurt Eliasson.

Ramavtalet börjar gälla april 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095