23948sdkhjf

Projektörer för projekt i Kalmar utsedda

Christensen & C0, ÅF Infrastructure och WSP ska utveckla Universitetskajen i Kalmar.
Nu är projektörer för den västra delen av Universitetskajen i Kalmar upphandlade. Den aktuella etappen omfattar om- och tillbyggnation av Linnéuniversitetets lokaler på nästan 19 000 kvadratmeter, för vilka Sveafastigheter är hyresvärd och samarbetspartner.

Sveafastigheter och Linnéuniversitetet har upphandlat danska arkitektbyrån Christensen & C0 Arkitekter, ÅF Infrastructure för installationstjänster och WSP Sverige ska ha hand om konstruktion.

– Det känns bra med de upphandlade projektörerna. De har alla stor erfarenhet av liknande projekt. Ingen av dem är sedan tidigare upphandlade för östra delen där det är andra projektörer. Samlade universitetslokaler i Kalmar kommer att betyda mycket för så väl vår verksamhet som staden, säger Christel Olsson, projektledare Linnéuniversitetet, i ett pressmeddelande.

Beslut om byggstart
Projekteringen startar i början av december 2014 och beräknas vara klar till sommaren 2015. Enligt tidplanen fattar Universitetsstyrelsen beslut om eventuell byggstart under hösten 2015 och därefter kan byggnationen starta. De nya universitetsbyggnaderna på västra delen beräknas stå färdiga för inflyttning under 2018.

För östra delen av Universitetskajen är projektörer sedan tidigare upphandlade och projektering för det området har pågått sedan slutet av sommaren 2014. Hyresvärd för östra Universitetskajen kommer att upphandlas.
Läs mer om: WSP
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.299