23948sdkhjf

Sweco anlitas för omfattande järnvägsuppdrag

Nu ska Östfoldbanan i Norge moderniseras.
Sweco anlitas av Jernbaneverket för ett omfattande järnvägsuppdrag när den norska Östfoldbanan, ska moderniseras. Projektet är en del i den stora Intercity-satsningen med Oslo som knutpunkt.

– Det här är det största transportuppdraget hittills för Sweco Norge. Slutresultatet av vårt arbete blir ökad kapacitet och lägre underhållskostnader på en järnvägssträcka som blir allt viktigare i takt med att Osloregionen växer, säger Tron Kjølhamar, VD för Sweco Norge, i ett pressmeddelande.

Effektivare resa
Swecos uppdrag innebär att utreda och projektera en tio kilometer lång järnvägssträcka som bland annat passerar staden Moss. Den nya sträckningen får dubbelspår och kommer att ledas genom tunnel på flera ställen. Den färdiga järnvägen ger kortare restid mellan Oslo och Moss samt ökar antalet möjliga tågavgångar.

Joint venture med Rambøll
Swecos arbete påbörjas i december och pågår till oktober 2015. Utöver detta finns en option på fortsatt uppdrag fram till den planerade byggstarten 2018. Uppdraget utförs i ett joint venture med Rambøll och av den sammanlagda uppdragssumman på drygt 100 miljoner SEK beräknas ungefär hälften tillfalla Sweco.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078