23948sdkhjf

Nya delägare till Sandbäcken

Håkan Bergqvist blir en av fem nya delägare och styrelseordförande i Sandbäckens Rör.
Det går bra för Sandbäckens Rör. Hittills i år har företaget ökat omsättningen med drygt 30 procent och etablerat sig på flera nya orter. Nu tar bolaget in fem nya delägare, bland annat Håkan Bergqvist, tidigare VD och koncernchef för NVS/Imtech Nordic. Ambitionen är att fortsätta expandera för att vara rikstäckande inom fem år.

Engagerade delägare
– Vi bygger vår framgång på att vara det lilla bolaget i den stora koncernen, där vi trots vår storlek fortfarande kan vara snabbfotade. Därför har det alltid varit viktigt för oss att ägarna är verksamma i bolaget. I den tillväxtfas vi befinner oss just nu är den kompetens och erfarenhet vi får genom de nya ägarna mycket värdefull, säger Arne Rydberg, koncernchef, i ett pressmeddelande.

Sandbäckens Rör finns idag på nio orter och drivs som en företagsgrupp där verksamheterna på respektive ort ingår som egna bolag. De andra nya delägare är Tom Skarin CFO samt Per Herrlin, Mats Cullbrand, och Torbjörn Carlsson. Tillsammans med de tidigare delägarna, Arne Rydberg koncernchef och Per Rydström, har Sandbäckens Rör nu sju delägare som samtliga är verksamma i bolaget.

Från 400 miljoner till 1 miljard på 5 år
Sandbäckens Rör har fått många stora och prestigefulla uppdrag de senaste åren, bland annat kongress och kontorsanläggningen Stockholm Waterfront, Tele-2 Arena och Räddningstjänstens nya brandstation i Linköping. Redan idag är företaget en av landets större och mest välrenommerade entreprenörer.

– Enligt Sveriges Byggindustriers senaste konjunkturprognos beräknas bygginvesteringarna öka med 11 procent i år, medan vi ökar tre gånger så mycket. Nu ökar vi takten ytterligare och inom 5 år räknar vi med att ha en omsättning på minst 1 miljard, säger Arne Rydberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095