23948sdkhjf

Midrocs bostadsprojekt i Kävlinge kan försenas

Planen för de cirka 3 000 bostäderna upphävs nu av Länsstyrelsen.
Den antagna detaljplanen för nya stadsdelen Östra centrum i Kävlinge upphävs nu av Länsstyrelsen efter att en fastighetsägare överklagat. Detta kan innebära att utbyggnaden av 3 000 nya bostäder försenas.

– En blixt från klar himmel. Vi kunde inte förutse beslutet, säger Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge, till Skånskan. Det är givet att vi kommer att överklaga det.

Planerade ansöka om inlösen
I somras godkändes detaljplanen för den nya stadsdelen av politikerna i kommunfullmäktige. Då hade kommunen och markägaren Midroc nått en överenskommelse för projektets finansiering samt exploatering.

Fastighetsägaren som överklagat detaljplanen äger en industritomt intill slakteriet. Kommunen har försökt köpa tomten, men eftersom parterna inte har kommit överens beslutade Kävlinge kommun att ändå ta med delar av industritomten i detaljplanen. Tanken var att kommunen i efterhand skulle ansöka om inlösen hos lantmäteriet.

Östra Centrum
I den nya stadsdelen planerar Midroc att bygga bostäder, butiker, servicelokaler och kontor på 175 000 kvm industrimark
Stadsdelen kommer att få slutna kvarter, gator och gränder samt offentliga rum i form av flera torg och en park. Målet är att skapa en attraktiv och inbjudande stadsdel med unika kvaliteter och en egen identitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094