23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ByggDialog teckar avtal med SundaHus för ett proaktivt miljöarbete

ByggDialog tecknat avtal med SundaHus som möjliggör miljömedvetna val av produkter i byggnaderna, samt tagit fram en egen kollektion för ytskikt. Det är ett proaktivt steg inför kommande lagstiftning.

ByggDialogs övergripande miljömål är att vara ett företag som guidar kunder och samarbetspartners till möjliga lösningar som går längre än såväl förväntan som lagkrav och ger brukarna de bästa förutsättningar för en hållbar och hälsosam livsstil.

Som ett led i att nå vårt miljömål, och för att hjälpa våra kunder ytterligare, har vi tecknat ett avtal med SundaHus som möjliggör miljömedvetna val av produkter i byggnaderna. Genom ett systematiskt arbetssätt beträffande dokumentation och klassning av inbyggt material kommer vi att kunna välja material och produkter som har minimal negativ hälso- eller miljömässig påverkan utifrån vad vi känner till i dag, och kan på så sätt, bidra till ett mer hållbart byggande.

ByggDialog erbjuder dessutom en egen kollektion för ytskikt i SundaHus där vi undviker höga emissioner av flyktiga och halvflyktiga organiska ämnen (sk VOC och SVOC). Kollektionen är en proaktiv anpassning till den lagstiftning som kemikalieinspektionen föreslagit till regeringen, avseende nationella gränsvärden för emissioner, som kan komma att träda i kraft 2018. Liknande lagstiftning finns redan i flera EU-länder som Tyskland, Frankrike och Belgien.

- Genom att teckna avtal med SundaHus och ta fram en egen kollektion höjer vi ambitionsnivån för vårt miljöarbete rejält. Vi bygger många förskolor, skolor och vårdlokaler och de måste, liksom alla andra lokaler där människor vistas, självklart vara så bra och hälsofrämjande de nånsin kan bli, säger Jörgen Sundhäll, VD på ByggDialog.

 

Kontakt: 
Jörgen Sundhäll, VD
010-459 88 01

 

Läs mer om SundaHus.

ByggDialog AB
Hamntorget 1
652 26 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567056097

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.064