23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

EC-fläktar ger stor energibesparing i Sveriges coolaste datahall

Genom att ersätta remdrivna AC-fläktar med nio EC-fläktar gör Bahnhof en årlig besparing på 275 MWh i datahallen Pionen i Stockholm.

Under Vita Bergen på Södermalm i Stockholm har internetleverantören Bahnhof förvandlat ett gammalt bergrum till den futuristiska datahallen Bahnhof Pionen. Pionen har kallats ”Sveriges coolaste datahall” och här står rad efter rad med skåp fyllda med datorutrustning. Det blir varmt i skåpen och med allt mer tätpackade och kraftfull hårdvara blir en modern datahall väldigt energiintensiv och det ställs stora krav på kylningen. När Bahnhof tog över Pionen 2007 installerades en kylanläggning med remdrivna fläktar och konventionella asynkronmotorer. För ett par år sedan ersattes de remdrivna fläktarna med EC-fläktar från ebm-papst. Bytet har gett en energibesparing på drygt 275 000 kilowattimmar per år (275 MWh), men EC-teknologin ger också andra viktiga fördelar.

Att Bahnhof Pionen genom bytet till ebm-papst EC-fläktar sparar drygt 275 MWh/år innebär att den årliga energikostnaden reducerats med cirka 300 000 kr. Bahnhof har också genomfört andra projekt som dessutom ger intäkter och där den effektivare kylningen med ebm-papst fläktar har betydelse...

Läs hela artikeln här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.11