23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Behaglig och tyst arbetsmiljö i MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad

Även under varma sommardagar är det nu svalt och tyst lackeringsverkstaden i Brackley.

Stora skiftningar i innetemperaturen och hög ljudnivå resulterade i en dålig arbetsmiljö för personalen som arbetar i Formel 1 stallet MERCEDES AMG PETRONAS lackeringsverkstad i engelska Brackley. Idag är det helt annorlunda. Arbetsmiljön har blivit avsevärt mycket bättre sedan luftkonditioneringssystemets gamla AC-fläktar ersatts med EC-fläktar från ebm-papst.

Vid Mercedes AMG PETRONAS huvudanläggning i Brackley arbetar hundratals ingenjörer, tekniker och designers. Verksamheten pågår alla dagar i veckan året runt och alla bidrar till de stora framgångar som stallet har i Formel 1. I lackeringsverkstaden arbetar ett 15-tal personer och de ansvarar för att göra de sista förberedelserna med tävlingsbilarna Silver Arrow.

Att arbeta i lackeringsverkstaden under varma sommarmånader har tidigare inte varit särskilt uppskattat. Varför? Efter en genomgripande förändring av lokalerna och arbetsplatserna räckte inte längre luftkonditioneringssystemet till för att uppfylla medarbetarnas krav på en bra arbetsmiljö. Dessutom var AC-fläktarna svåra att reglera. Luften drevs genom ventilationskanalerna med sådan kraft att det bokstavligen visslade genom ventilationskanalerna och orsakade ett konstant störande och högt bakgrundsljud. För att minska det störande ljudet valde många anställda att blockera luftutloppen intill arbetsplatserna. Resultatet heta sommarmånader blev en varm och fuktig arbetsmiljö trots att luftkonditioneringen gick på full effekt.

För bullrigt, ineffektivt och dyrt
Situationen var otillfredsställande för Mercedes AMG PETRONAS. "Vår luftkonditionering var alltför bullrig, temperaturen var oberäknelig och ojämn. Dessutom ökade driftskostnaderna konstant", förklarar Robert Yeowart, Director Business Development & Logistics på Mercedes AMG PETRONAS. "Med det koncept som utvecklats för att kyla våra tävlingsbilar i depån och det anslutande garaget under tävlingar hade ebm-papst redan visat att de kunde utveckla innovativa lösningar till en rimlig kostnad. Så vi konsulterade vårt team på ebm-papst igen och berättade om problemen i lackeringsverkstaden”...

Läs hela artikeln här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.047